Intellektuelle udfordringer beskytter mod Alzheimer Intellektuelt arbejde mindsker risikoen for at udvikle Alzheimer, da dannelsen af nerveceller i hjernen stimuleres af komplekse relationer og arbejdsopgaver, viser nyt svensk metastudie.

Mennesker, der stimuleres intellektuelt på deres arbejdsplads har mindre risiko for at udvikle demenssygdommen Alzheimer. Det skriver Videncenter for Arbejdsmiljø med reference til resultatet af et nyt metastudie, hvor forskere fra Örebro Universitet i Sverige har gennemgået 86 videnskabelige artikler for at undersøge, om der er en sammenhæng mellem udviklingen af Alzheimer, arbejde og arbejdsmiljø. »Vi kan se, at risikoen for at udvikle Alzheimer mindskes, når man har et intellektuelt udfordrende  – enten ved computer eller sammen med andre mennesker....

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.