Horsens dedikerer en uge til unge mænds sundhed Unge mænd har dobbelt så høj dødelighed som unge kvinder. Det forsøger Horsens Kommune at imødekomme ved at sætte fokus på unge mænds sundhed. Initiativet er en del af den internationale ‘Mens Health Week’.

Fra 8.-14. juni 2015 sætter hele verden fokus på mænds sundhed, når den årligt tilbagevendende Mens Health Week løber af stablen. I Horsens Kommune markerer man ugen ved at sætte særligt fokus på unge mænds sundhed, skriver Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

Kommunen samarbejder bl.a. med ungdomsuddannelserne i lokalområdet, og sætter også fokus på de unge mænd og deres sundhed til forskellige arrangementer, bl.a. ved det store lokale LRØ Dyrskue.

I Horsens handler det i 2015 især om mental sundhed, rygning samt seksuel og fysisk sundhed.

»De unge mænds overdødelighed skyldes en blanding af ulykker, selvmord og sygdomme som kræft, diabetes osv. Undersøgelser viser, at de unge mænd mangler nogen at tale med og vores arrangementer sætter derfor også fokus på den mentale sundhed,« fortæller sundhedsfremmer i Horsens Sund By, Tina Quist.

Beboere i Horsens kan møde sundhedsfremmere som Tina Quist til arrangementer i byen 3.-4. juni, hvor der samarbejdes med den anonyme ungerådgivning headspace, Søndergades Apotek, Fit&Sund, Horsens CrossFit, Kræftens Bekæmpelse og udvalgte forretninger og foreninger. Også på det lokale dyrskue LRØ d. 13. juni kan man møde Horsens Sund By.

»De unge mænd har en større risikoadfærd end kvinderne, men den gode nyhed er, at selv små ændringer vil have stor betydning. Vi glæder os derfor til at tage en snak med de unge mænd,« siger Tina Quist.

 

Skriv kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.