Højtuddannede drikker stadig meget Nye tal fra Alkoholstatistik 2015 udgivet af Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut viser at det specielt de højtuddannede har et højt alkoholforbrug.

Generelt er alkoholforbruget faldet blandt danskerne, men jo længere uddannelse desto større andel drikker over de anbefalede maksimale antal på 14 genstande om ugen for kvinder og 21 genstande om ugen for mænd. Det viser nye tal fra Alkoholstatistik, der udgives hvert andet år af Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut. Undersøgelsen viser, at 17,6 pct. af mænd og 13,1 pct. af kvinder med en lang videregående uddannelse drak flere genstande i 2013 end det maksimum som Sundhedsstyrelsens anbefaler. Til sammenligning...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind