Forkerte blodtryksmålinger resulterer i fejlmedicinering Kun syv procent af de danske sygeplejersker kan lave en blodtryksmåling, så den følger anbefalingerne. Desuden får tre ud af fire et forkert resultat, når de får målt blodtryk.

En ny undersøgelse fra Aarhus Universitetshospital viser, at raske danskere kan risikere at få medicin, som de slet ikke har brug for. 93 af alle målinger bliver nemlig ikke lavet, så de følger anbefalingerne, og derfor kan raske personer få ordineret blodtrykssænkende medicin, som de ikke har brug for, mens patienter med forhøjet blodtryk kan risikere at få mere medicin end nødvendigt. Det skriver mx.dk  Patienter, som får for meget blodtryksmedicin kan være plaget af svimmelhed, kan risikere at besvime og...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind