Årets Borgerinddragende Initiativ gives hvert år til et initiativ, der i særlig grad er lykkedes med at inddrage borgere og pårørende i at forbedre livet i sundhedsvæsenet. Danske Regioner står bag prisen og vinderen offentliggøres på Danske Regioners generalforsamling d. 24. marts. Med æren følger 10.000 kr., der skal bruges på at forbedre de fysiske rammer på afdelingen. I år har temaet været ‘Den sidste tid’, og de fem nominerede er: Samtaler om Liv og Behandling Afdeling for Blodsygdomme på...

Region Sjælland: De fleste barrierer handler om kultur og tradition Faggrænser er ikke længere hellige i Region Sjælland, som har arbejdet med nye opgavefordelinger siden 2018.
Skriv en kommentar
Sygeplejefaglig direktør: Vi gør os fri af gamle vaner Faggrupper får nye opgaver, og ufaglærte får lyst til et job i sundhedsvæsenet på Regionshospitalet Horsens.
Skriv en kommentarProfessor i sundhedsledelse: Politikerne skal bakke ledelserne op Politikerne skal ikke love mere sundhed til flere, for vi har ikke de tilstrækkelige ressourcer. Der er tværtimod behov for tydelige til- og fravalg i sundhedsvæsenet, siger professor ved SDU.
Skriv en kommentar
Vicedirektør: Jeg oplever ingen fagkamp om opgaverne. Tværtimod Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse arbejder med anderledes opgaveløsning for at skabe de bedste patientforløb. Og faggrænser er heller ikke længere hellige i Region Sjælland, som har arbejdet med nye opgavefordelinger siden 2018.
Skriv en kommentar
Nordsjællands Hospital ansætter farmakonomer i stor stil Opgaveglidning betyder, at Nordsjællands Hospital i højere grad satser på farmakonomer og studerende til at løse opgaver på hospitalet.
Skriv en kommentar
Opgaveglidning kræver stærk faglig ledelse og politisk opbakning Manglen på sygeplejersker får sygehuse til at inddrage nye medarbejdergrupper. Opgaveglidningen kan give uventede gevinster, men også udfordringer i et presset sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Aalborg: Flere faggrupper omkring patienten giver synenergi Der er opstået nye måder at arbejde sammen på, og medarbejderne løfter hinanden tværfagligt, mener chefsygeplejersken i ortopædkirurgien i Aalborg.
Skriv en kommentar
Dennis Nørmark: De offentlige ledere skal lære at slippe kontrollen Statsministeren taler om en frisættelse af det offentlige, og at flere beslutninger om f.eks. velfærdstilbud skal kunne træffes lokalt. Men er det bare paroler? Der mangler stadig en konkret politisk slagplan, mener forfatter og antropolog Dennis Nørmark.
Skriv en kommentar
Efter hård kritik: Nordsjællandske kommuner, hospital og almen praksis har sat sig sammen I de seneste måneder er virkelighedsopfattelser kollideret i spalterne, og en konflikt mellem Nordsjællands Hospital samt de nærliggende kommuner har vokset sig større. Nu er parterne gået sammen i en arbejdsgruppe.
Skriv en kommentar
I Randers bliver ukrainere nu oplært som sosu’er og undervist i dansk Kommunen mangler arbejdskraft i ældreplejen og har igangsat et forløb, hvor ukrainske statsborgere bliver oplært som sosu’er. Samtidig hjælper kommunen dem med at lære dansk.
Skriv en kommentar
Regionernes formand: Kommunerne har løftet sundhedsindsatsen Kommunerne har taget ansvaret for sundhedsområdet på sig, men der bliver i de nærmeste år brug for endnu flere sundhedsfaglige kompetencer hos kommunerne, mere ensartet opgaveløsning og klare kvalitetsstandarder, siger regionernes formand Anders Kühnau (S) i et interview med Kommunal Sundhed forud for regionernes politiske topmøde.
Skriv en kommentar