Dokumentarfilm sætter velfærdsteknologi til debat I den hollandske dokumentarfilm Alice Cares bliver velfærdsteknologi i ældreplejen sat under lup. Filmen bliver vist under filmfestivalen CPH:DOX, og 11/11 er der udover film også debat med bl.a. sundheds- og omsorgsborgmester i København Ninna Thomsen (SF).

Hvordan påvirker det os, når robotter kommer ind i vores hjem og vores liv – som de i stigende grad gør i ældreplejen? Det spørgsmål undersøger filmen Alice Cares, som bliver vist på dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX. I filmen får tre ældre, enlige kvinder en usædvanlig besøgsven: Plejerobotten Alice. Som et eksperiment bliver Alice placeret i kvindernes hjem for en tid. Alice er ikke uden effekt på de tre kvinder, og heller ikke uden effekt på filmens seere. Filmen er gribende, men til tider...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind