Hvis der er risiko for, at en dement patient forlader sygehuset under indlæggelse, bliver det i fremtiden muligt for sygehuspersonale at udstyre den demente med en GPS. Det sker efter, at Folketinget har vedtaget et lovforslag, som fremover gør det muligt at udstyre demente patienter med alarm- og pejlesystemer. Samtlige partier stemte for lovforslaget. På landets plejehjem er det allerede muligt for personalet at udstyre en beboer med GPS, hvis en dement beboer risikerer at forlade stedet og udsætte sig...

Demensrejsehold klar med nyt forløb For at undgå forråelse og omsorgstræthed i ældreplejen, udbyder demensrejseholdet nu et nyt forløb til ledere og medarbejdere i ældreplejen. Der er afsat 30 mio. Kr. i ældrereformen til indsatsen.
Skriv en kommentar
Demensrejseholdet rykker ud igen 12 ansøgere har fået bevilget besøg af demensrejseholdet, som kan hjælpe kommuner og plejehjem med at nedbringe brugen af antipsykotisk medicin blandt ældre demente borgere.
Skriv en kommentar
Regelmæssige besøg fra læger reducerer forbrug af antipsykotisk medicin blandt demensramte Antallet af demensramte på antipsykotisk medicin i Allerød Kommune er faldet fra 44 i 2022 til 30 i 2023. Faldet tilskrives de faste lægebesøg på alle kommunens plejehjem.
Skriv en kommentar
Sådan opdager du sygdom hos demente En ny rapport kommer med en række anbefalinger til, hvordan ældre med demens kan observeres systematisk, sådan at tegn på begyndende sygdom opdages og handles på i tide.
Skriv en kommentar
Studie: Løgne er et udbredt fænomen på plejehjem over for personer med demens Det er en udbredt praksis på danske plejehjem at ty til ‘hvide løgne’ over for demensramte personer. Det er mestendels for at skåne personen med demens, lyder forklaringen.
Skriv en kommentar
Odense lancerer køreordning for borgere med demens Puljemidler gør det muligt for Odense Kommune at indføre en forsøgsordning med kørselstilbud for mennesker med demens.
Skriv en kommentar
Kan personale, der nynner og synger, forbedre trivslen blandt demente? Nyt forskningsprojekt skal lære sosu’er om musikterapi, der er en simpel metode til at forbedre omgangen med demente borgere, så begge parter trives bedre, og forbruget af antipsykotisk medicin kan sænkes. Kolding Kommune er med, og medarbejderne har allerede glæde af det ekstra greb i værktøjskassen.
Skriv en kommentar
Københavns Kommune bygger bro til etniske minoritetsældre med demens Etniske minoritetsældre opsøger sjældnere kommunen ved demenssygdom. Københavns Kommune har samarbejdet med Fonden for Socialt Ansvar om at styrke deltagelsen og støtten til etniske minoritetsældre med demens og deres pårørende.
Skriv en kommentarBrugen af antipsykotisk medicin til ældre med demens er fortsat højt Hver femte ældre med demens fik antipsykotisk medicin i 2022. Dermed er niveauet det samme som i 2016, viser en rapport fra Sundhedsdatastyrelsen.
Skriv en kommentar
Livet er ikke slut med en demensdiagnose Ny bog af demenspsykolog Anneke Dapper-Skaaning vil have os væk fra stigmatisering af mennesker med demens. For hvis vi kun ser sygdommen, bliver det virkelig svært for et menneske med demens at få et godt liv, siger hun.
Skriv en kommentar
Nyt demenscenter har ’ko’ i gårdhaven I Gribskov Kommune får borgere med moderat til svær demens et nyt dagcenter med ’levende dyr’ i gårdhaven.
Skriv en kommentar