Bioanalytikere vil være del af kommuners akutteams og sundhedshuse Kommunerne tænker for meget i siloer og ser ikke potentialet i at knytte bioanalytikere til akutteams og sundhedshuse, mener Danske Bioanalytikere.

Der er penge at spare i sundhedssektoren, hvis diagnostik og prøvetagning – som især udføres af bioanalytikere – flyttes tættere på borgerne. Det mener i hvert fald fagforeningen Danske Bioanalytikere. Sammen med konsulentfirmaet Implement er foreningen ved at undersøge, hvilken gavn det kan give, hvis kommunerne får blik for bioanalytikeres kompetencer. Og undersøgelsen peger på mange muligheder, siger Christina Grunwald, der er sundhedspolitisk konsulent i Danske Bioanalytikere. »Vi er sikre på, at der kan spares penge på transport af ældre til diagnostik...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind