Initiativtagerne bag Danmarks første folkemøde for mental sundhed ønsker psykisk og fysisk sundhed ligestillet. Under sloganet ’Nu taler vi om det’ inviterer folkemødet til debatter og foredrag om emner som autisme og ensomhed. På workshops kan deltagere desuden lære at dyrke yoga og få hjælp til at stoppe med at ryge. »Rygning har en direkte påvirkning på trivslen, da rygning medfører en risiko for at udvikle en depression. Rygestop-workshops er et forsøg at ligestille fysisk og mental sundhed. De hænger...
Herning forsøger med større akutteam Sundhedsstyrelsen har givet fire mio. kroner til et akutteam i Herning, hvor der skal ansættes fire sygeplejerske med psykiatrisk fokus.
Skriv en kommentar
Herning får ny sundhedsdirektør Den nye direktør, der udover sundhed også skal stå i spidsen for social og beskæftigelse i Herning Kommune, kommer fra Mariagerfjord Kommune.
Skriv en kommentar
Herning vil tiltrække flere sosu-hjælpere med ny uddannelse Med en mere fleksibel uddannelse tilpasset den enkelte, håber man i Herning at kunne få flere interesserede i at gå ind i sosu-faget.
Skriv en kommentar
Ny psykiatrihandleplan er klar i Odense Kommune Et enigt byråd i Odense Kommune har vedtaget en handleplan for psykiatrien med 24 initiativer, som skal forbedre hjælpen til både pårørende og borgere med psykiatriske lidelser.
Skriv en kommentar
Billund Kommune får ny handicap- og psykiatrichef Ved årsskiftet får Billund Kommune en ny handicap- og psykiatrichef, der rykker fra en stilling i Esbjerg Kommune.
Skriv en kommentar
Hjemmesygeplejersken om almen praksis: »Det kommer afgjort borgeren til gavn, at kommunikationen og samarbejdet er velfungerende« Tilgængelighed og gensidig respekt er afgørende for samarbejdet med de praktiserende læger, mener Bo Rokkjær, der arbejder som sygeplejerske i Herning Kommunes hjemmesygepleje, Distrikt Syd. Bo Rokkjær fremhæver et lægehus i distriktet, der gør meget ud af at fremme samarbejdet og kendskabet til hinanden.
Skriv en kommentar
Berørte familier er med til at forme fremtidens børne- og ungdomspsykiatri i Nordjylland Patient og hans far har været med til at udvikle netværksmodellen Familiens Team, der er en central del af det stort anlagte psykiatriprojekt i Region Nordjylland. Når projektet er slut om fem år, håber Thisted Kommunes PPR-leder Trine Ritter, at familierne vil sige, at de blev lyttet til. »I dag hører vi desværre ofte, at de siger: De glemte at spørge os,« siger hun.
Skriv en kommentar
Efter stor økonomisk indsprøjtning: Kan Nordjylland bremse stigningen af børn og unge med mistrivsel? Region Nordjylland og en række forskere skal i samarbejde med fire kommuner undersøge, hvordan børn og unge i psykisk mistrivsel eller med psykisk sygdom kan få hurtigere og bedre hjælp. Håbet er især at knække koden til et veltilrettelagt og overskueligt forløb på tværs af sektorer.
Skriv en kommentar
Regelmæssige besøg fra læger reducerer forbrug af antipsykotisk medicin blandt demensramte Antallet af demensramte på antipsykotisk medicin i Allerød Kommune er faldet fra 44 i 2022 til 30 i 2023. Faldet tilskrives de faste lægebesøg på alle kommunens plejehjem.
Skriv en kommentar
Støtte til pårørende skal hjælpe unge i mistrivsel Gratis samtaletilbud i fem kommuner skal øge trivslen hos børn og unge gennem samtaleterapi med deres forældre og søskende.
Skriv en kommentar
Forvaltninger slår sig sammen for at undgå mistrivsel Stigende mistrivsel blandt børn og unge, får nu fire forvaltninger i Københavns Kommune til at slå sig sammen for at komme problemet til livs.
Skriv en kommentar