I september er der premiere på Kommune-Barometeret, som tager pulsen på sundhedsindsatsen i landets 98 kommuner. Bag barometeret står nyhedsbrevet Kommunal Sundhed og Dagens Medicin, og barometeret præsenteres på en stor konference 9. – 10. september i København. Du kan læse mere om konferencen her. Barometeret har været under konstruktion i et godt stykke tid og er baseret på en meget lang række faktorer, som har indflydelse på sundhedstilstanden rundt om i kommunerne. Både direkte og indirekte. For at være...

Tværfaglige møder løfter ældreplejen: »Det her den eneste rigtige måde at arbejde på« Når sundhedshjælpere, sygeplejersker, terapeuter og visitatorer samles om borgerne, bliver relationerne styrket, opgaverne løst hurtigere og sammenhængen forbedret. Nu bliver tværfaglige møder fast praksis i Københavns Kommunes hjemmepleje. Her fortæller en sosu-assistent, en visitator og en sygeplejerske, hvorfor møderne gør deres arbejde lettere.
1 kommentar
Frisatte plejehjem i Aarhus går forskellige veje Kommunal Sundhed har talt med tre plejehjem, der er en del af et tre-årigt frisættelseseksperiment i Aarhus. Hvad har de valgt at lægge vægt på i deres frisættelsesproces, og er det noget, der kan mærkes i dagligdagen? Læs om erfaringerne her.
Skriv en kommentar
Frisatte plejehjem giver større arbejdsglæde, men kræver også vedholdenhed Efter et års tid med ti frisatte plejehjem i Aarhus Kommune er der allerede læringer at drage, men nu kobler kommunen følgeforskning på for at få maksimalt udbytte af eksperimentet.
Skriv en kommentar
Kolleger og borgere er nøglen til at få integreret udenlandske medarbejdere Støtte fra kollegerne spiller en afgørende rolle for både faglig udvikling og arbejdsglæde blandt medarbejdere med udenlandsk baggrund i ældreplejen, viser nyt notat fra Vive. Og den kultur skal komme fra ledelsen.
1 kommentar
Plejepersonale i Rudersdal har fået hjælp til at træffe svære beslutninger i demensplejen Et vellykket projekt rettet mod personalet på plejehjem har givet medarbejderne i Rudersdal Kommune værktøjer til at håndtere etiske dilemmaer i deres daglige arbejde med demens
Skriv en kommentar
Danske plejehjem er i krise: Hver tredje medarbejder har det dårligt, men der er en vej ud Stress, sygefravær og sommetider forråelse og mobning plager landets plejehjem, men problemerne kan vendes. Organisationskonsulent deler sine erfaringer med at omdanne dårligt arbejdsmiljø til trivsel og stabilitet.
Skriv en kommentar
Forenkling af dokumentation giver mere tid til omsorg i ældreplejen Forenkling af dokumentationenskravene i ældreplejen giver mere tid til de ældre. Det er en af konklusionerne på en ny rapport, der bygger på ni kommuners arbejde.
Skriv en kommentar
Selvledende organisationer er ikke et quick fix, men måske svaret på mange udfordringer Der er brug for nye løsninger på udfordringerne i sundhedsvæsenet, siger forfatter til bog om selvledende organisationer. Men det er vigtigt at huske processen og ikke tro, at man kan fjerne hierarkiet på én gang.
Skriv en kommentar
Tværfaglige teams er en kæmpe transformation i Skanderborg Strukturen er det letteste at forandre, det er sværere med kulturen, oplever en sundhedsfaglig konsulent, der understøtter etableringen af tværfaglige teams i Skanderborg. Medarbejderinddragelse er altafgørende, erfarer kommunen.
Skriv en kommentar
Mindre madspild frigiver ressourcer til ældreplejen Med enkle tiltag har Vardes Kommunes plejecentre nedbragt madspildet markant. Dermed er der flere penge til at tage sig af de ældre medborgere
Skriv en kommentar
Samarbejde mellem kommune og hospital skærer hver tredje indlæggelse Indlæggelser fra Københavns Kommunes akutpladser er skåret markant, efter at kommunen er gået sammen med Bispebjerg og Frederiksberg Hospital om døgndækket lægesamarbejde på pladserne.
Skriv en kommentar