Hvorfor teste velfærdsteknologi i et ‘living lab’, når man kan teste det direkte i borgernes hjem, og på den måde lade borgerne være eksperter i deres egne liv og inspirationskilder for kommunen? Sådanne tanker har man længe puslet med i Middelfart Kommune, og fra 5. maj 2015 tager kommunen konsekvensen. Den dag begynder nemlig et storstilet velfærdsteknologisk test-projekt, hvor 25 familier lægger hjem og hjerterum til en lang række teknologier, der skal forbedre livskvaliteten for de familiemedlemmer, der lever med...
Næstved implementerer ny velfærdsteknologi i hjemmeplejen Som en af de første kommuner implementerer Næstved inkontinenssensorer i hjemmeplejen. Det skal frigive en masse tid, som medarbejderne kan bruge på relationer og nærvær.
Skriv en kommentar
Bæredygtig velfærd går gennem teknologien I juni er Aarhus Kommune sammen med Region Midtjylland værter ved en stor international konference under temaet Where Care Meets Tech. Konferencen er en optakt til det danske formandskab for EU og har fokus på, hvordan vi i højere grad kobler velfærdsteknologi og relationel velfærd.
Skriv en kommentar
Kunstig intelligens giver effektiv planlægning af hjemmeplejen i Lemvig Lemvig Kommune er den første danske kommune til at bruge kunstig intelligens i planlægningen af hjemmeplejen. Og pilotprojektets resultater imponerer.
Skriv en kommentar
Digital teknologi forebygger fald på plejehjem Ny velfærdsteknologi reducerer faldulykker og frigør tid til mere nærværende plejeopgaver blandt medarbejderne, viser erfaringer fra Fredensborg Kommune.
Skriv en kommentar
Ung ergoterapeut hædres for sin indsats med digital hjemmepleje Haderslev Kommune er helt fremme i skoene, når det gælder brugen af velfærdsteknologi i ældreplejen, og en af de bærende kræfter er nu blevet hyldet for sin indsats.
Skriv en kommentar
Første spadestik til national strategi for udbredelse af velfærdsteknologi i ældreplejen Ældreministeriet går nu i gang med de første forberedelser, så regeringen kan få anbefalinger til, hvordan velfærdsteknologi kan understøtte arbejdet i ældreplejen og frigive ressourcer i et presset jobmarked.
Skriv en kommentar
Fleksibel medicinrobot fuldender Haderslevs doseringspalette I Haderslev Kommune, som er blandt de allerfremmeste i landet i forhold til brugen af velfærdsteknologi, tester man nu endnu et redskab til automatisk medicinadministration.
Skriv en kommentar
Først blev chefen for UTH-systemet fyret, så betalte STPS millioner for en ny patientsikkerhedsdatabase, der aldrig blev færdig Lena Graversen, tidligere mangeårig chef for UTH-systemet i Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS), står nu frem og advarer mod at afskaffe rapporteringspligten for utilsigtede hændelser. Ifølge STPS-vicedirektør droppede styrelsen at udvikle en ny patientsikkerhedsdatabase, fordi løsningen blev for dyr.
Skriv en kommentar
Medicinrobotter breder sig på Fyn En succeshistorie med medicindoseringsrobotter fra Assens Kommune tages nu op af Langeland Kommune, som vil gå endnu længere i deres brug af robotter.
Skriv en kommentar
Scan en qr-kode og få vejledning: App gør borgere mere selvhjulpne Borgere med bostøtte kan blive mere selvhjulpne ved at bruge en app, der guider dem til selv at løse dagligdags ting. Ringkøbing-Skjern Kommune har testen appen og udvider nu ordningen, og medarbejderne ser store muligheder for videreudvikling.
Skriv en kommentar
KL-direktør: Centralisering af digitalisering og data betyder ikke nødvendigvis, at tingene går stærkere eller bliver nemmere En ny organisering af arbejdet med digitalisering og data på tværs af sundhedssektorerne, som sundhedsstrukturkommissionen foreslår, er nødvendig. Men det er vigtigt, at arbejdet tages skridtvis, og det kommer til at tage tid – hvis det da nogensinde bliver færdigt, lyder det fra flere aktører.
Skriv en kommentar