Langt sejt træk kan nu aflæses i diabetestal

Efter ni år kan resultaterne i Tingbjerg Changing Diabetes begynde at aflæses på bundlinjen. Til stor glæde for forskningsleder Paul Bloch, der i øjeblikket arbejder på en udbredelsesmodel. Initiativet er et af tre nominerede til ‘Den Gyldne Tråd’ 2024, som hylder det tværsektorielle samarbejde i det nære sundhedsvæsen.

Annonce

»Djævlen ligger i detaljen«

To ældrechefer glæder sig grundlæggende over, at der nu er en ældrereform i hus, men de afventer lovudmøntningen og kommunernes kommende økonomiaftale. Og så advarer begge skarpt om at tage sygeplejen fra kommunerne, for så mister de faste teams, der er en af grundstenene i ældrereformen, deres betydning.

Annonce

Stjæl med stolthed

Flere tværsektorielle projekter har vist, hvordan man kan skabe bedre sammenhæng. Principperne virkede for dem, og det gør de stadig, så man behøver ikke vente på en rapport og en reform, for at gå i gang, skriver Inge Kristensen.

Hvad klager patienter over, og hvornår får de ret?

Styrelsen for Patientklager offentliggør en praksissammenfatning med 81 cases, der opsummerer konkrete klager og afgørelser i anonymiseret form for at gøre klinikere og klagere klogere på informeret samtykke.

Se flere jobs