Tina Rostgaard
Problemerne med manglende arbejdskraft inden for ældreområdet kan blive skruen uden ende, mener Tina Rosgaard, professor på VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.

Tre ud af fire kommuner mangler ansatte til ældreområdet Antallet af plejekrævende ældre stiger, samtidig med at kommunerne har store rekrutteringsproblemer på ældreområdet. Meget alvorlig situation, lyder det fra professor.

En ny undersøgelse fra Kommunernes Landsforening (KL) viser, at 73 pct. af kommunerne mangler arbejdskraft inden for ældreområdet. Dette sker samtidig med, at antallet af plejekrævende ældre vil stige markant de kommende år. Derudover vurderer 71 pct. af kommunerne, at det er blevet sværere at rekruttere personale inden for ældreområdet, end det var for tre år siden. Det skriver Momentum.

Ifølge Tina Rosgaard, professor på VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, er det en situation, der bør tages meget alvorligt.

»Det kan i sidste ende få konsekvenser for, om borgerne kan få de ydelser, de har behov for. Hvis der bliver færre og færre varme hænder, så må de, der er tilbage, løbe endnu stærkere. Det har betydning for arbejdsmiljøet, som igen har betydning for rekrutteringssituationen, og derfor kan det blive skruen uden ende,« siger hun til Momentum.

Michael Ziegler, der er formand for Løn og Personaleudvalget i KL, er helt bevidst om, at man står med en betydelig rekrutteringsudfordring på ældreområdet.

»Det kræver en indsats på flere områder, hvis vi skal sikre, at vi har tilstrækkeligt med kvalificeret arbejdskraft. Vi skal blandt andet se på, hvordan vi sikrer, at flere af de ansatte bliver længere på arbejdsmarkedet, og at flere på deltid arbejder flere timer, end de hidtil har gjort. Samtidig skal vi også gøre det mere attraktivt at søge ind på uddannelserne og tilrettelægge arbejdet og bruge den nye teknologi, så færre bliver nedslidte,« siger han til Momentum.

Skriv kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.