Romerne kommer! Medicin er en overmagt, der kan nedkæmpes Fejlmedicinering er en stor udfordring i forhold til patientsikkerhed, men vi skylder borgerne, at de får den rette pille, i den rette mund, på det rigtige tidspunkt, skriver Inge Kristensen, direktør i Dansk Selskab for Patientsikkerhed.

Lægemidler redder liv, og medvirker til at vi lever længere – bedre. Men fejlmedicinering er samtidig en af de store udfordringer i forhold til patientsikkerheden. Mange fejl opstår som følge af, at medicin er forkert doseret, glemt osv. Medicinfejl udgør godt 75.000 (!) af de rapporterede utilsigtede hændelser i kommunerne, og vi ved, at det er en faktor i mange indlæggelser og genindlæggelser. Medicinområdet er løbende et område, der søges optimeret. Foreløbig uden at nogen har fundet de vises sten....

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.