Professor: Personer med hjertesygdom har det godt ude i kommunerne I forhold til regeringsgrundlaget og det arbejde, som står foran en strukturkommission, er det vigtigt at holde sig for øje, at samarbejdet og opgavefordelingen på tværs mellem sektorer, på mange områder, allerede er etableret. Måske ikke veletableret i alle hjørner af sundhedsvæsenet, men etableret, skriver professor Thomas Maribo.

Bølgerne gik højt, da det tilbage i 2017 stod klart, at opgaven med hjerterehabilitering i Region Midtjylland blev flyttet fra hospitalerne til kommunerne. Bekymringen handlede blandt andet om, hvorvidt kommunerne havde de rette kompetencer til at løfte opgaven, og flere mente, at udflytningen af opgaven var forbundet med risiko, når træning af patienter med hjertesygdom kom på afstand af hospitalet. Men de bekymringer er heldigvis blevet gjort til skamme. Efter tre måneders klinisk arbejde med genoptræning af patienter med hjertesygdom...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind