Annonce

Pårørende kan også have behov for støtte

Konsultationssygeplejerske Lone Møller har deltaget i et projekt, som afdækker mulighederne for at yde støtte til pårørende til alvorligt syge i almen praksis.

Annonce

Det står der om sundhed i finanslovsudspillet for 2023

Finansminister Nicolai Wammen har i dag fremlagt regeringens forslag til en finanslov for næste år. Regeringen foreslår at pengene til sundhedsvæsenet skal gå til psykiatrien samt ældre, men der fremgår ingen konkrete øremærkninger af udspillet.

Nu udvides aftalen om 72 timers behandlingsansvar i Region H

For at skabe mere patientsikre forløb fik hospitalerne i Region Hovedstaden tidligere i år behandlingsansvaret 72 timer efter udskrivelse til midlertidige kommunale døgnpladser og plejecentre. Nu udvides ordningen fra 1. september til borgere, der udskrives til kommunal sygepleje i eget hjem.

Næsten hvert femte barn i 0. klasse har urininkontinens

Sundhedsplejersker i to nordjyske kommuner samarbejder med Aalborg Universitetshospital om at forbedre kvaliteten af de råd og vejledninger, der bliver givet til forældre, så færre børn med inkontinens får brug for en henvisning til hospitalet. Forsøg viser at halvdelen af børnene med inkontinens kan få hjælp i primærsektoren.

Se flere jobs