Kære læser,

For femte år i træk samler Dagens Medicin og Netdoktor sundhedsdanmark til årets store sundhedskonference, ‘2 dage for sundheden’, som afholdes den 21.-22. november i København.
I år stiller vi skarpt på fremtidens sundhedsvæsen, herunder naturligvis også det nære sundhedsvæsen. Du kan 

bl.a. høre seneste nyt fra en række fremtrædende medlemmer af robusthedskommissionen og sundhedsstrukturkommissionen, som vil diskutere nogle af sundhedsvæsenets aktuelle udfordringer.

Du kan booke til en ekstra god pris inden 24/9. Se hele det spændende program og tilmeld dig her.

Jeg håber vi ses til konferencen i november.

Med venlig hilsen

Jesper Bernstorf Jensen

Ansv. chefredaktør

Dagens Medicin og Kommunal Sundhed

Skræddersyet diabetesuddannelse til borgere med etnisk minoritetsbaggrund

Tre vestegnskommuner er gået sammen om at lave særlige uddannelsesforløb på arabisk, urdu og tyrkisk til borgere med type 2-diabetes. CUSTOM-værktøjskassen er udviklet i et samarbejde mellem Steno Diabetes Center Copenhagen og Center for Diabetes og Hjertesygdomme i Københavns Kommune og med input fra borgere med etnisk minoritetsbaggrund. Håbet er, at kommuner over hele landet vil lade sig inspirere.

Annonce

Annonce

sundhedsstyrelsen

Vidensdeling og netværk om nye veje i ældreplejen

Under overskriften ‘nye organisationsformer i ældreplejen’ inviterer Sundhedsstyrelsen ledere og medarbejdere og private leverandører på ældreområdet til fire netværksmøder frem mod jul. Det er gratis at deltage.

Amerikansk plejekoncept kan give demente bedre livskvalitet

Det amerikanske plejekoncept Nexus kan være med til midlertidigt at forbedre kognitive færdigheder og fysisk formåen hos mennesker med demens. Konceptet er afprøvet i Danmark med succes på plejehjem på Lolland, og ildsjælen bag mener, at det med enkle greb kan implementeres alle steder.