Annonce

Annemarie Kloborg

Regeringen vil give sygeplejersker større ansvar

Selskab for Kommunale Sygeplejersker jubler over udsigten til selvstændigt virksomhedsområde, fordi lovgivningen i dag ikke følger virkeligheden. Lægeforeningen advarer mod forslaget.

Annonce

Her er regeringens udspil til en sundhedsreform

Under tre hovedoverskrifter har regeringen præsenteret sit udspil til en sundhedsreform, der skal skabe et paradigmeskift for forebyggelsesindsatsen, styrke kvaliteten i det nære sundhedsvæsen og give mere tid til den enkelte patient.

PLO: Skal lægedækningen sikres, er regeringens reformudspil for uambitiøst

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har forhåbentlig masser af kaffe på kanden, når de politiske forhandlinger om en ny sundhedsreform mandag officielt skydes i gang. Regeringens eget bud på en sundhedsreform er nemlig slet ikke tilstrækkeligt, hvis alle borgere skal have adgang til en fast læge i fremtiden, lyder dommen fra PLO.

Se hvordan sundheden ser ud i din kommune

Få overblik over daglige rygere, overvægtige og hvor mange der mistrives kommunerne i følge Sundhedsprofilen 2021. Opdateret med tal fra Midtjylland, Syddanmark og Sjælland

Mette og Magnus, har I glemt ambulance­beredskabet?

Set med ambulance-briller var regeringens udspil til en sundhedsreform et antiklimaks, for 5-10 ekstra ambulancer, akutlægebiler eller akutbiler løser ikke problemerne på ambulanceområdet, skriver to FOA-formænd.

Ny forsøgsuddannelse skal lokke flere østeuropæere ind i SOSU-faget

Tønder og Haderslev Kommune er klar med en ny forsøgsuddannelse inden for social- og sundhedsområdet, og uddannelsen er skræddersyet til at trække flere østeuropæere ind i faget. »Får vi skabt en model, som matcher deres behov, så tror jeg, at vi kan tilføre en betydelig ressource til SOSU-faget,« vurderer fagchef i Tønder Kommune.