Ny forsøgsuddannelse skal lokke flere østeuropæere ind i SOSU-faget

Tønder og Haderslev Kommune er klar med en ny forsøgsuddannelse inden for social- og sundhedsområdet, og uddannelsen er skræddersyet til at trække flere østeuropæere ind i faget. »Får vi skabt en model, som matcher deres behov, så tror jeg, at vi kan tilføre en betydelig ressource til SOSU-faget,« vurderer fagchef i Tønder Kommune.

Annonce

Annonce

En aldringsforskers huskeliste til en ny ældrelov

Regeringen vil med en ny ældrelov viske den bureaukratiske tavle ren for at sikre værdighed, selvbestemmelse og valgfrihed i ældreplejen. For at levere på de værdier og sikre velfærd for ældre, bør loven ledsages af en langsigtet strategi. Her er tre forskningsbaserede bud på, hvad det er vigtigt at huske. 

Danskernes sundhed går i den forkerte retning

Sundhedsprofilen 2021 er offentliggjort, og den viser, at danskernes generelle sundhed udvikler sig negativt. Specielt er der problemer med mental trivsel, overvægt og ulighed i sundhed.

Hvordan kan vi styrke tværsektoriel sundhedsforskning og særligt kommunernes rolle?

Vi har brug for at samle og styrke forskningen i tværsektorielle patientforløb – og det er vigtigt, at kommunerne kommer ind i forskningen på lige fod med sygehus- og praksissektorens aktører.