17 aug 2021  | Læs nyhedsbrevet på web
Annonce

Venstre vil have flere praktiserende læger tæt på borgerne

Der skal være 5.000 praktiserende læger i Danmark i 2035. Sådan lyder det i et nyt sundhedsudspil fra Venstre, som vil indfri ambitionen med flere uddannelsespladser i almen medicin og økonomiske incitamenter. Udspillet møder ros fra Lægeforeningen og PLO.  

Nyt lægevidenskabeligt selskab vil forandre sundhedsvæsenet

Igennem flere år har et netværk omkring multisygdom og polyfarmaci udvekslet erfaringer, men nu skal et nyt lægevidenskabeligt selskab skabe endnu bedre muligheder for at dele erfaringer og indsamle viden – både tværfagligt og tværsektorielt. Kommunerne får en endnu større rolle i at være tæt på borgerne.

Annonce

Så mange er smittet med corona i din kommune

Få overblik over, hvor mange coronasmittede og vaccinerede der er i landets 98 kommuner. Over 65 pct. er færdigvaccineret.

Kommunale midlertidige pladser har klar berettigelse, men der er brug for afklaring på flere punkter

De midlertidige pladser er blevet en vigtig og permanent måde at pleje, behandle og rehabilitere de flere og mere komplekse ældre medicinske borgere i kommunerne. Men der er en række behov, som er vigtige at være opmærksomme på, skriver sundhedschef.  

Sundhedschef i konfliktramt kommune: Vi kan ikke løfte vores forebyggende indsatser og tidlige opsporing i øjeblikket

Hillerød Kommune har været ramt af sygeplejerskekonflikten i otte uger, og borgere er i højere grad overladt til sig selv og deres pårørende. Sundhedschef er mest bekymret for den manglende opsporende og forebyggende indsats, som nødberedskabet ikke kan dække.

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Denne mail er sendt til *|EMAIL|*

Ønsker du ikke at modtage flere nyhedsbreve, kan du klikke her

Kommunal Sundhed
E-mail: info@kommunalsundhed.dk
Tlf. 3332 4400
Adresse: Møntergade 19, 1140 København K

Ansv. chefredaktør: Rikke Esbjerg