I Brønderslev skal nyt tilbud give psykisk sårbare sved på panden

Brønderslev Kommune har indgået samarbejde med den lokale idrætsforening BIFOS om at stable et nyt tilbud til psykisk sårbare borgere på benene. Kommunen støtter med økonomi og medarbejdere, og målet er, at 20 borgere skal deltage i træningen i løbet af de ti uger, som projektet løber.

Annonce

Nye genstandsgrænser for alkohol fra Sundhedsstyrelsen

Anbefalingerne for indtag af alkohol er blevet ændret for første gang siden 2010. De nye anbefalinger fokuserer særligt på helt at undgå alkohol for de under 18-årige og på at undgå umådeholdent indtag. Som noget nyt er genstandsgrænserne ens for mænd og kvinder.

Annonce

Hvorfor dokumentere?

Ingen kan jo være i tvivl om, at overflødig dokumentation skal fjernes, men der synes ikke at være stor enighed om, hvad overflødig dokumentation er, skriver forvaltningschef i Aarhus Kommune. 

I Lejre holder de pensionister i aktiv tjeneste

I stedet for at skulle give slip på mange års kompetencer, når sygeplejersker, social- og sundhedshjælpere og -assistenter afslutter en lang karriere, hyrer Lejre Kommune det grå guld som timelønnede afløsere.

Bedre spørgsmål skal styrke rehabilitering af patienter med KOL

Et tyskudviklet spørgeskema til KOL-patienter er bedre til at opspore angst og undgåelsesadfærd end det nuværende HADS-skema, der typisk benyttes i almen praksis. Det mener en overlæge og en psykolog, som derfor har oversat skemaet til dansk og nu tester det i samarbejde med Rehabiliteringsklinikken i Vejle.