Kommuner mærker flygtningestrømmen: Fra to til seks asylcentre

Tilstrømning af ukrainske flygtninge har skabt en speciel sundhedsfaglig opgave i store dele af Danmark, eksempelvis i Nord-, Midt- og Vestjylland, hvor man på få uger skalerer antallet af asylcentre fra to til seks. De almene lægefalige kompetencer deles mellem centrene, der primært bemandes af sygeplejersker.

Annonce

Reportage: Asylcenterlæge i krigstid

Patienterne er bl.a. ukrainske og syriske flygtninge, men det lægelige arbejde på Asylcenter Vesthimmerland minder på mange måder om arbejdet i almen praksis. De sproglige og kulturelle barrierer kalder dog på ekstra tålmodighed og – nogle gange – en bestemt tone.

Annonce

Forhandlinger om sundhedsreform splittes i to

For at opnå en bred aftale bliver forhandlingerne om sundhedsreformen delt, så delen om forebyggelse bliver forhandlet i et særskilt spor. Det erfarer Kommunal Sundhed.

I Odense har de yngste mødre deres egen mødregruppe

De seneste tre år har Odense Kommune tilbudt unge førstegangsmødre mellem 18 og 23 år en særlig mødregruppe, hvor de bliver fulgt af en sundhedsplejerske hele vejen. Det giver mulighed for at styrke forældrekompetencer og knytte bånd til andre i samme situation.

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Se flere jobs