Fælles håndslag om fremtidens ældrepleje møder kritik: »Der er rigtig meget snak og knap så meget action«

FOA, Ældre Sagen, KL og Social- og Ældreministeriet blev fredag i sidste uge enige om et charter på ældreområdet, som skal udstikke rammerne for fremtidens ældrepleje. Men håndslaget møder kritik hos Konservative, som efterspørger mindre snak om gnidningsløse værdier og mere konkret handling. Både FOA og Socialdemokratiet mener, at kritikken rammer uden for skiven.

Annonce

Tønder Kommune går fra bund- til topplacering 

I 2016 indtog Tønder Kommune en plads helt i bunden, når det drejer sig om ventetider for borgere, der skal i et genoptræningsforløb. Siden da har kommunen formået at bevæge sig godt op ad rangstigen og placerer sig i dag på en delt tredjeplads.

Annonce

Corona-tiden har vist os en vej til bedre ældrepleje

Dårlige sager på danske plejehjem får flere til at efterspørge opkvalificering af personalet. Forskning på plejehjem indikerer, at personalet har brug for mere frihed og mulighed for at inddrage pårørende i omsorgen. Det fik de under corona-nedlukningen med gode resultater, vi kan lære af.  

Mere end hver tredje psykiatriske patient bliver genindlagt i Midtjylland: ”Vi er selv ikke tilfredse med nuværende kvalitet af behandlingen”

En tværregional opgørelse, som Kommunal Sundhed har foretaget, viser, at genindlæggelsesfrekvensen er markant større i Region Midtjylland end i de øvrige regioner. Især i Holstebro Kommune. Formand for regionens psykiatri- og socialudvalg erkender, at regionen ikke har levet op til dens ansvar. Både Lægeforeningen og SIND forklarer, at alt for mange patienter bliver udskrevet for tidligt.

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Se flere jobs