Kære læser

Den nye ældrereform er landet, og derfor sender vi et ekstra nyhedsbrev med fokus på den nye aftale. 

God weekend og læselyst.

Ny ældrereform: »Djævlen ligger i detaljen«

To ældrechefer glæder sig grundlæggende over, at der nu er en ældrereform i hus, men de afventer lovudmøntningen og kommunernes kommende økonomiaftale. Og så advarer begge skarpt om at tage sygeplejen fra kommunerne, for så mister de faste teams, der er en af grundstenene i ældrereformen, deres betydning.

Annonce

Annonce

Kommunalt ansatte: Drop silotænkningen i ældrereformen

Fredag genoptages de politiske forhandlinger om ældrereformen, som skulle have været på plads inden påsken. Faggrupperne, der arbejder med de ældre i kommunerne, ser gerne, at politikerne får reformen forankret ét sted, ellers er den eftertragtede helhedspleje utopi, mener de.

Centrale aktører roser regeringens udspil på ældreområdet

Hos både KL, FOA og Dansk Sygeplejeråd er der positive reaktioner at hente for regeringen, der tidligere i dag præsenteret sit udspil til en ny ældrereform. Skal de mange gode intentioner, og ideer føres ud i livet, så kræver det dog, at de nuværende rekrutteringsudfordringer løses.

»Førhen så borgerne måske syv forskellige på en dag«

Både Flemming Konradsen og Grete Larsen lyser op, når sygeplejerske Rikke Lauritzen ringer på hos dem. De kender hende, og hun kender dem, og det skaber en særlig tillid. Kommunal Sundhed var med på vagt med et fast tværfagligt team i Odense.

Fortællinger om det kommunale sundhedsvæsen

Det politiske fokus i regeringens ældreudspil er naturligt på værdighed for det ældre menneske, men en grundstamme må omfatte et fokus på værdighed for plejepersonalet, skriver Helle Høstrup.

Se flere jobs