Kære læser,

Dagens Medicin og Netdoktor samler igen i år sundhedsdanmark til årets store sundhedskonference, ‘2 dage for sundheden‘, den 7.-8. november i København.

I år stiller vi bl.a. skarpt på det nære sundhedsvæsen, der står overfor en tsunami af flere ældre, og ‘ledelse i mellemrummet’, dvs. samarbejdet mellem hospital, almen praksis og kommune.

Se hele det spændende program og tilmeld dig her.

Annonce

Aarhus ændrer procedure omkring uanmeldte tilsyn

Efter klage ændrer Aarhus Kommune nu procedure i forhold til tilsyn på kommunens plejehjem. Tidligere varslede kommunen plejehjemmet om tilsyn, der ellers skal være uanmeldte ifølge Serviceloven.

Annonce

Klog på sprog

De billeder, der skabes, når vi siger ældrepleje, er på én gang rigtige og meget misvisende. Helle Høstrup kigger sprogbrugen om det kommunale sundhedsvæsen efter.

I Lemvig er udgangspunktet, at borgerne får ydelser i sygeplejeklinikker

Hvis en borger kan, så skal personen selv komme til en sygeplejeklinik frem for at få hjælp i eget hjem. Det udgangspunkt arbejder Lemvig Kommunes sygeplejersker efter. Kommunen vil ændre mindsettet fra hjemmesygepleje til kommunal sygepleje, hvilket falder helt i tråd med input til regeringens ældrelov.

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Se flere jobs