Akutchefer: Kommuner, almen praksis og 1813 medvirker til overbelægning

Ifølge ledelsen på Nordsjællands Hospitals Akutafdeling har en potentielt patientskadelig opgaveglidning fundet sted på akutområdet. Her spiller kommuner, praktiserende læger og 1813 ifølge cheflæge Jesper Juul Larsen en rolle i de problemer, der kan true med at vælte læsset på akutafdelingen.

Annonce

Kommunal sundhedsdirektør: »Akutafdelingen kan også forbedre sig«

Syv direktører fra nordsjællandske kommuner undrer sig over de kritiske udtalelser om manglende ressourcer og kompetencer i den kommunale ældre- og sygepleje, som ledelsen for akutafdelingen på Nordsjællands Hospital har fremsat. Direktørerne melder om bedre og mere kompetente sundhedstilbud i det kommunale.

PLO afviser anklager: »Det er ikke den virkelighed, vi andre sidder i«

Peder Reistad, formand for PLO-Hovedstaden, advarer ledelsen på Akutafdelingen på Nordsjællands Hospital mod at være for skråsikker i deres analyser af de praktiserende lægers rolle i akutafdelingernes problemer. Han afviser bl.a., at lægerne ikke lever op til deres forpligtelse som gatekeeper.

Annonce

Hvem fortjener Den Gyldne Tråd 2023?

Kommunal Sundhed hædrer igen i år årets bedste, nye initiativ i det nære sundhedsvæsen med prisen Den Gyldne Tråd. Indstil din kandidat senest 21. marts her.

Egebart åben for kritik: »Begge opfattelser kan godt være sande«

Jonas Egebart, direktør i Hovedstadens Akutberedskab og chef for 1813, mener ikke, at fokus på svartider og sygeplejersker ved telefonerne giver forkerte henvisninger til akutafdelingerne. Han påpeger, at også ikke-akutte problemstillinger skal henvises til hospitalerne, fordi de også har ansvaret for lægevagtsfunktionen.

Psykiater rykker ind hos lægen i Struer

I et forsøg på at behandle patienter tidligere og lette presset på psykiatrien vil en pensioneret psykiater nu to gange om ugen dukke op på et lægecenter i Struer.