Den nære sundhed koster kassen for de ældste borgere Kommunernes udgifter til sundhed og omsorg overhaler sygehusudgifterne med rekordfart, jo ældre borgerne bliver. Især for borgere over 90 år er forskellen markant. Det giver kommunerne store økonomiske udfordringer i fremtiden.

For et par uger siden præsenterede Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed en rapport, som opregnede kommunernes omkostninger til kronisk syge borgere i Region Hovedstaden. Den slags analyser kommer jævnligt, men denne analyse var langt mere interessant end de andre. De havde nemlig gjort sig den ikke ubetydelige ulejlighed at indsamle en mængde data, som ikke bare uden videre kan hentes i Danmarks Statistik. Ved at tage udgangspunkt i kommunernes økonomi- og omsorgssystemer er det blevet muligt at medtage omkostninger til...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.