I sidste uge skrev Kommunal Sundhed, at Sygeplejerskers faglighed ikke altid kommer til sin ret i rehabilitering i ældreplejen. Men i Middelfart Kommune har de indført et projekt, der har været med til at give sygeplejerskerne en vigtig rolle i rehabiliteringen. »Det har givet dem forståelse for, hvad rehabilitering er. Før tænkte de, at det er noget, som terapetuerne tager sig af. Men efter vores fokus blev det pludselig meget operationelt for dem,« siger Lis Huge, der er sundhedschef i...

Sådan øger København kvaliteten med data Københavns Kommune indsamler data fra forskellige områder for at identificere områder, hvor der skal gøres en ekstra indsats for at blive bedre – både lokalt og på tværs af kommunen.
Skriv en kommentar
Middelfart Kommune har fem gode råd til at sætte ældreplejen fri Efter at have været frisat på ældreområdet i næsten fire år nu, er Middelfart en af de kommuner, der har størst erfaring med, hvordan den kommende ældrereform skal tackles. Læs de gode råd fra fire medarbejdere og en politiker her i forhold til, hvordan frisættelse bliver en succes.
Skriv en kommentar
Demensrejsehold nedbringer brug af antipsykotisk medicin Andelen af beboere, der får antipsykotika, falder, når Sundhedsstyrelsens Demensrejsehold har været på besøg hos plejeenheder.
Skriv en kommentar
Ældreministeren vil i dialog med kommuner og ældre Hvad er det gode ældreliv? Det har ældreminister Mette Kierkgaard (M) sat sig for at finde ud af, og hun har derfor indledt en tur rundt i Danmark for at få input fra kommuner og ældre medborgere.
Skriv en kommentar
Frisættelse opleves meningsfuldt for medarbejdere i Middelfart Kommunes ældrepleje Siden 2021 er der igangsat over 60 prøvehandlinger i Middelfart Kommune. Medarbejderne føler større medbestemmelse, og det giver en større arbejdsglæde. Under hele forandringsprocessen, har der været stort fokus på psykologisk tryghed, siger senior- og sundhedschef.
Skriv en kommentar
Kommunale sundhedschefer: På høje tid at spørgsmålet om prioritering kommer på dagsordenen Potentialet er stort, lyder det fra sundhedscheferne i Middelfart, Lemvig og Høje-Taastrup, om robusthedskommissionens 20 anbefalinger. Særligt er prioriteringsspørgsmålet vigtigt. Men mange af anbefalingerne er set før og ‘kræver mere’, hvis de skal lykkes, lyder det.
Skriv en kommentar
Mens vi taler om at holde de ældre ude af hospitalerne, har et vestfynsk projekt næsten knækket koden I fællesskab er Sygehus Lillebælt, Middelfart Kommune og en praktiserende læge lykkedes med at nedbringe antallet af 'unødige' indlæggelser blandt kommunens ældre. Lige nu er det kun juraen, der spænder ben for, at erfaringerne kan udbredes til resten af landet.
Skriv en kommentar
Et år med velfærdsaftalen: »Vi er i gang med at ændre en arbejdsmetode og kultur« Involvering og små skridt har været vigtige for arbejdet med velfærdsaftalen i Middelfart. Kommunen ser det ikke som et projekt men mere som en måde at arbejde på i ældreplejen.
Skriv en kommentar
Mangelfuld kommunikation mellem læger og plejepersonale udfordrer stop af psykofarmaka til ældre med demens Ny forskning af læge Pernille Hølmkjær afslører barriererne for at stoppe unødvendig psykofarmaka til ældre med demens. Forsøg skal teste bedre kommunikationsveje mellem læger og plejepersonale.
Skriv en kommentar
Velfærdsaftale skal give arbejdsro, så Middelfart kan sætte ældreplejen fri Programlederen er ansat, og der bliver holdt møder og kigget på procesplan og organisering. Middelfart Kommune er i fuld gang med deres projekt, der skal sætte ældreplejen fri, men COVID-19 spænder ben og gør det svært at gøre som planlagt.
Skriv en kommentar
Gode forløb i eget hjem efter udskrivelse halverer behov for midlertidige pladser Senest fire timer efter en hospitalsudskrivelse står en ergoterapeut og sygeplejerske i borgerens hjem i Lyngby-Taarbæk. Her er hjemmeplejen blevet opkvalficeret til at modtage borgeren i eget hjem. Det har bl.a. medført en halvering af behovet for midlertidige pladser.
Skriv en kommentar