Psykiater rykker ind hos lægen i Struer I et forsøg på at behandle patienter tidligere og lette presset på psykiatrien vil en pensioneret psykiater nu to gange om ugen dukke op på et lægecenter i Struer.

To gange om ugen skal en psykiater nu køre ud til en læge i Struer for at assistere med patienter, der viser tegn på en psykisk lidelse. 

For den type vurderinger kan typisk ikke nås under en almindelig lægekonsultation af ti til 15 minutters varighed.

Praktiserende læge Tommy Stoltz fra Struer Lægecenter fortæller til DR, at patienter med tegn på stress, depression, angst og ADHD fylder meget i hans praksis, og at han ofte må henvise dem videre til psykiatrien, der i forvejen oplever lange ventetider. 

Ifølge Tommy Stoltz bliver patienterne ofte henvist tilbage med den bemærkning, at de ikke har fået tilstrækkelig behandling i almen praksis. 

‘Monstrøst lange’ ventetider

Det er en pensioneret psykiater med flere årtiers erfaring – blandt andet som overlæge i psykiatrien – som to gange om ugen skal hjælpe til i lægehuset. 

Tanken bag projektet er, at man kan lette presset på psykiatrien med en tidligere indsats og dermed forebygge, at folk skal behandles i psykiatrien.

Og det er der behov for, lyder det fra Henrik Idriss Kise, som er formand for Praktiserende Lægers Organisation i Region Midtjylland. 

»Ventetiderne på op til halvandet år for at komme til psykiater er monstrøst lange. Derfor bliver jeg glad hver gang, jeg møder en psykiater,« siger han til DR. 

Ifølge mediet er det første gang, at en psykiater skal være fast tilknyttet en lægepraksis herhjemme. 

Skriv kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.