Sundhedschef i Aarhus bliver velfærdsdirektør i Fredericia
Annemarie Zacho-Broe tiltræder som velfærdsdirektør i Fredericia Kommune 1. februar. – Foto: Lise BalsbyFoto: Lise Balsby

Sundhedschef i Aarhus bliver velfærdsdirektør i Fredericia 1. februar tiltræder Annemarie Zacho-Broe som velfærdsdirektør i Fredericia Kommune. Hun glæder sig til at arbejde i en mindre kommune, hvor sundhed- og socialområdet bliver tænkt mere sammen, og hvor hun kommer tættere på det politiske niveau.

Efter ti år i Aarhus Kommune skifter sundhedschef Annemarie Zacho-Broe 1. februar til en stilling i Fredericia, hvor skal stå i spidsen for at udvikle fredericianernes velfærd.

Det besluttede byrådet på et ekstraordinært møde kort før jul.
»Jeg er meget glad for, at vi kan tiltrække en så stærk profil som Annemarie. Vi får en ny velfærdsdirektør, som i den grad kender sit område i detaljen og som samtidig har vist, at hun kan tænke nyt og udvikle velfærden i en moderne kommune. Jeg er sikker på, at Annemarie kan være med til at skabe endnu bedre velfærd for og sammen med Fredericias borgere,« siger borgmester Jacob Bjerregaard (S) i en udtalelse til pressen.

Kommunal Sundhed har talt med den kommende velfærdschef, der er 38 år og kandidat i statskundskab.

Kommunal Sundhed (KS): Hvorfor skifter du job?

Annemarie Zacho-Broe (AZB): Fredericia har en helt vildt spændende direktionssammensætning, hvor man har valgt den mere smalle måde med en velfærdsdirektør og en vækstdirektør. Jeg har arbejdet med sundhedsområdet i en del år, her i Fredericia giver det mulighed for at koble nogle af de områder på, som vi har delt op i Aarhus, fordi det er en stor kommune. I Fredericia ser man sundhed i et helhedsperspektiv, det gælder alle fra 0 til 100 år, og så er social og ældreområdet under samme hat. Det giver nogle fantastiske muligheder.

KS: Hvad er det for nogle muligheder, det giver?

AZB: Jeg tror efterhånden, alle er nået til erkendelsen af, at tingene jo hænger sammen. Hvis vi skal skabe mere bæredygtigt velfærd på den lange bane, er vi nødt til at tænke sundhed og socialområdet sammen. Derudover er Fredericia en vækstkommune. Det ligger i et område, hvor der sker rigtig meget, og man satser benhårdt på at udvikle sundhedsområdet og har bl.a. overtaget det gamle sygehus, der er lukket, der nu skal laves om til en spydspids af et kæmpe sundhedshus. Det er spændende at være med til at forme en tænkning, hvor man også rækker lidt længere ud til en mere samarbejdende fællesskabsdagsorden. Jeg oplever meget i Fredericia, at man søger fællesskaber og arbejder ved at inkludere borgere, civilsamfund og virksomheder, så man har forskellige aktører under samme dagsorden

KS: Hvad skal du lave som velfærdsdirektør?

AZB: Ansvarsområderne er udvikling og drift på ældre-, sundheds- og socialområdet. De er langt på rehabilitering og ældreområdet i kommunen, men man vil også have fat og retning på sundhedsområdet – så sammen med det nye sundhedshus bliver der en hovedopgave i at få sat fut i sundhedsområdet. Det skal jeg gøre i samarbejde med politikerne, hvilket er et element, jeg glæder mig meget til, for det virker til, at politikerne er tættere på og mere med i samskabelsen, end jeg har været vant til.

KS: Hvad glæder du dig mest til?

AZB: Jeg glæder mig allermest til at arbejde mere i helheder og til at komme ind i en lidt mindre kommune, hvor jeg forestiller mig, at vi er tættere på hinanden – både politikere, medarbejdere og borgere. Så glæder jeg mig til at lære en ny region at kende. Jeg har været vant til Region Midtjylland og den østjyske kontekst. Det bliver interessant at se, hvordan tingene gøres andre steder, også på kommunalt plan, som jo altid er virkelig forskelligt.

KS: Hvad kommer du til at savne ved dit tidligere job?

AZB: Jeg har været i Aarhus Kommune i ti år, og det er ingen hemmelighed, at der også er meget, jeg skal sige farvel til. Jeg har siddet med mange spændende udviklingsopgaver, og især alt det Aarhus Kommune kan med frivillighed og medborgerskab, håber jeg at kunne tage med videre. Men jeg er klar til at tage hul på et nyt kapitel, selvom det selvfølgelig altid er vemodigt at sige farvel til noget, man har arbejdet med så længe

KS: Du bor lidt uden for Aarhus, så du skal til at være pendler. Hvordan har du det med det?

AZB: Det har jeg det fint nok med. Det er jo en familiebeslutning, når man søger sådan et job. Det er et job, hvor man ikke kan være på arbejde 8-16 hver dag. Det er jo en direktørstilling, men det er jo også det, jeg er gået eftet med ønsket om at få mere indflydelse. Derfor hører transporten jo med i pakken. Jeg er dog glad for, at der kommer et tredje spor på E45 i fremtiden. Det bliver da lidt anderledes, men når det er det rette job, må man også bevæge sig for det.

Skriv kommentar