Anbefalinger til det nære sundhedsvæsen kommer inden sommerferien Udvalget for det nære og sammenhængende sundhedsvæsen holder sidste møde mandag 19. juni. Derefter er det planlagt at offentliggøre anbefalingerne inden sommerferien.

 

Anbefalinger fra det nære og sammenhængende sundhedsvæsen er lige på trapperne. Sidste møde i udvalget er nu på mandag den 19. juni, og ifølge Altingets oplysninger er det planlagt, at udvalget skal offentliggøre sine anbefalinger inden sommerferien.

Det var i første omgang meningen, at udvalget skulle komme med sine anbefalinger inden årsskiftet. Tilbage i februar kom meldingen fra Sundhedsminister Ellen Tran Nørby (V) om, at det ikke er afgørende, om udvalget afrapporterer senere, end hvad der sigtes mod i kommissoriet. Det vigtigste er, at udvalget kommer med nogle gode og brugbare anbefalinger, som kan medvirke til at løfte denne del af sundhedsvæsenet.

Derefter fik udvalget en deadline, der hed midten af juni.

Udvalget har i sit arbejde været svært handicappet af, at regionerne og Praktiserende Lægers Organisation (PLO) ikke som planlagt har indgået en ny overenskomst. Dermed er udvalget ikke helt klar over hvilke nye opgaver – og i hvilket omfang – de praktiserende læger kan overtage nye opgaver, skriver Altinget.

 

Skriv kommentar