70 kommuner har søgt om penge til at forbedre køkkener på plejehjem
Ældreminister Thyra Frank (LA) synes, det viser en stor ansvarlighed fra kommunernes side at ville forbedre de ældres dagligdag med nylavet mad.

70 kommuner har søgt om penge til at forbedre køkkener på plejehjem Kommunerne har søgt Sundheds- og Ældreministeriet om flere penge, end hvad der ligger i puljen.

Sundheds- og Ældreministeriet har nu modtaget ansøgninger fra 70 kommuner, der tilsammen har søgt om mere end de 425 mio. kr., der ligger i en pulje til at forbedre og forny køkkener på plejehjem. Det er resultatet efter to ansøgningsrunder, hvor kommunerne har haft mulighed for at søge om penge til at etablere, renovere eller genåbne lokale køkkener på plejehjem, skriver Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse..

»Jeg er så glad for på de ældres vegne, at så mange kommuner har søgt om penge til at give plejehjemsbeboere bedre madoplevelser. Jeg synes, det viser en stor ansvarlighed fra kommunernes side for at ville forbedre de ældres dagligdag med nylavet mad og give dem mulighed for at få bedre indflydelse på maden,« siger ældreminister Thyra Frank (LA).

I første runde søgte 63 kommuner penge til at forbedre køkkener på plejehjem, hvilket løb op i ca. 300 mio. kr.

De resterende ca. 125 mio. kr. blev genopslået, og efterfølgende søgte 35 kommuner, der allerede have søgt første gang puljen, mens 7 nye kommuner også søgte puljen.

Foruden puljen til køkkener på plejehjem er der også afsat 25 mio. kr. på finansloven for 2017 til forsøg med nye tilgange til levering og anretning af mad til ældre i eget hjem, så de måltider, der leveres derhjemme, bliver mere appetitvækkende. Den pulje har ansøgningsfrist 1. juni.

Skriv kommentar